Гражданска въздухоплавателна администрация“ ще засили контрола върху авиокомпаниите и това

...
 
Гражданска въздухоплавателна администрация“ ще засили контрола върху авиокомпаниите и това
Коментари Харесай

„Гражданска въздухоплавателна администрация“ засилва  контрола върху авиокомпаниите

 

Гражданска въздухоплавателна администрация “ ще ускори контрола върху самолетните компании и това дали те дават отговор на жалбите на своите пасажери. Санкциите могат да доближат до 5000 лева и ще бъдат налагани по Закона за гражданско въздухоплаване, съобщи БГНЕС.

От началото на годината до 1 август получените сигнали в ГВА от недоволни пасажери са над 690. „ Трябва доста да завишим контрола, тъй като големият брой сигнали демонстрира, че към този момент не приказваме за инцидентни случаи, а нарушаванията стават наклонност “, съобщи основният шеф на ГВА Анелия Маринова.

“Държавата би трябвало да застане твърдо зад правата на туристите, с цел да може сходни неприятни практики да се сведат до най-малко. Полетите към момента са желан метод за българските туристи да пътуват до по-далечни дестинации ”,каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.

Министерството на превоза и известията е в контакт с българското посолство в Унгария, поради случите с анулирани полети от страна на унгарската Wizz Air до Южна Италия, а в идващите дни следва и среща с управлението на самолетната компания.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР